Nieuws

Windows 365, de Cloud OS van Microsoft

Tijdens het Microsoft Inspire event 2021 van afgelopen week heeft Microsoft weer veel nieuwe innovatieve producten aangekondigd waarover wij u graag later meer vertellen, het is immers teveel om in 1 post samen te gaan vatten. We zijn echter zo enthousiast geworden over de nieuwe Windows 365 dat we niet langer konden wachten!

Windows 365 (W365) is een nieuwe manier om Windows 10 & later dit jaar Windows 11 als cloudservice te ervaren, waarbij de volledige ervaring incl. apps gegevens en instellingen naar ieder apparaat kan worden gestreamd vanuit de Microsoft Cloud. Met W365 kunnen we ook hybride PC samenstellen, Microsoft noemt dit Cloud PC.
Deze combineert de voordelen van de Cloud alsmede de voordelen van een vaste PC/Laptop etc.

Overal Windows.
Microsoft biedt met W365 gebruikers een ervaring welke men met Microsoft nog niet eerder heeft mogen ervaren. Gebruikers kunnen van nu hun werk doen op ieder willekeurig device, of dit nu nu een Laptop/PC, iPad/iPhone/Mac, tablet/Android of Linux is, Microsoft streeft er naar de ervaring zoveel mogelijk het zelfde blijft en het enige wat u nodig heeft is een internet verbinding.

W365 is gebouwd op Azure Virtual Desktop dat in 2018 is uitgebracht en wat beveiliging van Windows 365 Cloud PC betreft is er onder andere ondersteuning voor multi-factor authenticatie, zijn opslag en de verbinding standaard versleuteld en beschermt Microsoft Defender for Endpoint ook de virtuele systemen. Het bedrijf geeft als voorbeelden van gebruikers voor wie dit handig zou zijn zoals stagiairs, extern ingehuurde krachten of ontwikkelaars en ontwerpers die (tijdelijk) krachtige machines nodig hebben.

De dienst zal 2 augustus voor iedereen beschikbaar zijn. 

Voor meer informatie neemt u contact op met één van onze medewerkers. 

What's The Difference Between Windows 11 and Windows 365 | Petri