Nieuws

Wat is Microsoft Intune

Microsoft Intune is een Cloud service die mobiele apparaat, applicatie en pc beheer biedt. Hierdoor is het voor IT beheerders gemakkelijk om bedrijfsapparaten te beheren en secure/up to date te houden.
Intune ‘s beheermogelijkheden helpen organisaties hun werknemers toegang te geven tot bedrijfsgegevens, applicaties en bronnen, terwijl ze tegelijkertijd hun bedrijfsinformatie beschermen. Binnen Intune is er ondersteuning voor verschillende systemen zoals Windows-, iOS-, Android- en Mac OS-apparaten. Daarnaast heeft Intune twee implementatie modes namelijk een “standalone mode” (volledig cloud beheer zonder lokale on-premisse infrastructuur) en een “hybride mode” (in combinatie met een on-premises System Center Configuration Manager).

 

Mobile Application Management (MAM)

De MAM-mogelijkheden van Intune stellen IT in staat om bedrijfsgegevens te beschermen met beleid dat gegevenslekkage beperkt. Hierdoor kan je instellen dat er bijvoorbeeld niet gekopieerd kan worden tussen een bedrijfs- en een persoonlijke applicatie. Intune heeft de mogelijkheid om app-restrictiebeleid op app-niveau in te stellen voor gebruik met of zonder MDM-apparaat inschrijving.

 

Mobile Device Management (MDM)

Met MDM kan IT de verschillende aspecten van een apparaat beheren en besturen via de Intune webbased beheerdersconsole. Intune kan zowel apparaten van het bedrijf als persoonlijke apparaten van eindgebruikers beheren, ook wel bekend als “Bring your Own Device’’ (BYOD).

Met MDM kunnen eindgebruikers hun apparaten inschrijven/verwijderen, bedrijfsapps installeren, snel toegang krijgen tot bedrijfsresources (e-mail, wifi en VPN-profielen etc.)  en contact opnemen met hun IT-afdeling of helpdesk met behulp van de Intune Company Portal app.