Nieuws

Microsoft Sharepoint

Wat is Microsoft Sharepoint en wat kunt ermee?

SharePoint is een door Microsoft ontwikkelde cloud-based intranet-omgeving die organisaties in staat stelt om op veilige wijze digitale informatie uit te wisselen en daarover te communiceren.
Met SharePoint kunt u alle mogelijke bestandstypen uitwisselen, projecten, agenda’s en to-do’s beheren, business intelligence-rapporten opstellen ( Power BI)  en veilig en overzichtelijk communiceren met collega’s.

SharePoint kent veel functies, waardoor niet in één uitleg duidelijk te maken is wat de mogelijkheden zijn. SharePoint is te vergelijken met een computer: daarvan kun je ook niet in één zin uitleggen wat het is en wat je ermee kunt, eigenlijk maakt dat ook niets uit.

Een computer kent eindeloze mogelijkheden, maar het enige wat voor de gebruiker belangrijk is, is de specifieke toepassing waar hij/zij de computer voor gebruikt. Voor SharePoint geldt hetzelfde, de manier waarop SharePoint wordt gebruikt, bepaalt uiteindelijk wat SharePoint voor u kan betekenen.

In plaats van op een fileshare, gedeelde schijven en dergelijke, maakt u gebruik van de cloudopslag van Microsoft. Daarnaast heeft u de mogelijkheid informatie over medewerkers, klanten en projecten onder te brengen in SharePoint of de hieraan gekoppelde applicaties.
Op die manier is SharePoint te gebruiken als Document Management System (DMS), maar ook als intranet en als werkomgeving waarin uw organisatie kan samenwerken.

Voor informatie en/of een demo neem dan contact op met één van onze adviseurs