Microsoft Azure

Microsoft Azure


Microsoft Azure is het cloudplatform van Microsoft: een groeiende verzameling geïntegreerde services, zoals opslag, gegevens, netwerken en toepassingen, waarmee u sneller kunt werken, meer kunt doen en geld bespaart.

Azure bestaat uit een aantal blokken die u naar eigen wens kunt stapelen. Zo gebruikt u alleen wat u nodig heeft, wanneer u het nodig heeft. Het platform biedt oplossingen aan op het gebied van back-upoplossingen, apps, websites (hosting) en server capaciteit (VM’s).

De services zijn volledig schaalbaar en kunnen direct worden toegevoegd. Omgekeerd geldt dat natuurlijk ook. Wanneer u iets niet gebruikt, wordt dit niet afgerekend. U betaalt alleen voor wat u gebruikt.

U kunt aangeven dat uw gegevens alleen in de Europese datacenters, een in Amsterdam en een in Dublin, terecht komen zodat de gegevens altijd binnen Europa blijven. Microsoft slaat uw data meerdere locaties op. Mocht er iets mis gaan in het ene datacenter, dan werkt u verder via het andere datacenter. Door deze constructie kunnen zij een uptime van 99,95% garanderen.

Via de backup kunt u volledige virtuele machines (VM’s) backuppen, ongeacht wat voor OS die draait. Mochten uw server het begeven, dan kunt u met de VM’s uit de backup direct weer aan het werk door de VM’s binnen Azure live te zetten. Zo wordt Disaster Recovery eenvoudig, snel en is de bedrijfscontinuïteit minimaal onderbroken.

Met Azure zit u niet vast aan Microsoft besturingssystemen of software. Azure ondersteunt alle besturingssystemen, talen, programma’s en frameworks; van Windows tot Linux, van SQL Server tot Oracle en van C# tot Java. Met Azure hebt u het beste van Windows- en Linux-ecosystemen, zodat u geweldige toepassingen en services kunt ontwikkelen die compatibel zijn met elk apparaat.

Windows Azure - Dionar ICT