Nieuws

Kwetsbaarheden in chips van Intel

Gisteravond hebben onderzoekers van de vrije universiteit Amsterdam bekend gemaakt dat er nieuwe kwetsbaarheden zijn gevonden in Intel-processoren. Door deze kwetsbaarheden is het mogelijk om kleine hoeveelheden data te verkrijgen die door de processor verwerkt wordt. De kwetsbaarheid is te vinden in vrijwel alle moderne servers, desktops en laptops die zijn voorzien van een Intel-processor. Het lek is niet gevonden in smartphones en tablets met Intel-chips.

Direct na publicatie (ADV190013) van de kwetsbaarheden zijn wij een onderzoek gestart naar de impact op onze systemen. Inmiddels zijn er een aantal updates voor onze systemen uitgekomen en verwachten we in de komende uren nog meer updates te ontvangen. Zodra deze updates beschikbaar zijn starten wij met het updaten van al onze systemen. Is uw eigen systeem opgenomen binnen een SLA of ander contract bij Dionar? Dan hoeft u geen actie te ondernemen, wij zullen deze updates direct doorvoeren op deze systemen.

Het lek is niet makkelijk te misbruiken maar behoedzame aanvallers zullen nog steeds vinden wat ze willen. Heeft u vragen over de inhoud van dit bericht of wat de impact is voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op.