Nieuws

Goodbye old Windows Server 2008 (R2)

Microsoft stopt op 14 januari 2020 met de ondersteuning van Windows Server 2008 en Windows Server 2008 R2. Vanaf deze datum levert Microsoft geen gratis beveiligingsupdates, fixes en support meer. Naast dat dit direct tot een beveiligingsissue leidt, voldoet een bedrijf ook niet meer aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Immers moet een bedrijf altijd aan technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen voldoen. De afgelopen tijd hebben wij onze relaties gewezen op de gevaren en zijn verschillende upgrades met succes uitgevoerd. Maakt u deze maand nog gebruik van Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2 of Windows 7, dan is het nu de tijd om snel te upgraden.

Veiligheid

Bedrijfsinformatie die op een server staat met Windows Server 2008 of Windows Server 2008 R2 lopen na januari 2020 gevaar. Het maakt daarbij niet uit of de server op locatie, in een datacenter of in de cloud staat. Omdat het besturingssysteem van de server niet meer geüpdatet wordt, is uw data vanaf 14 januari 2020 niet meer voldoende beschermd. Hierdoor is het een eenvoudig doelwit voor cryptolockers, virussen en andere malware. En dan hebben we het nog niet eens over hackers die inmiddels actief in systemen proberen in te breken. Wij hebben de afgelopen maanden een verhoging van foutieve inlogpogingen op oudere Windows versies gezien.

Nog niet mogelijk?

Wilt u niet overstappen of kunt u niet overstappen vanwege compatibiliteitsissues dan kunt u overwegen om de “Extended Security Updates” aan te schaffen waarbij de kosten jaarlijks zullen oplopen. Houd hierbij ook rekening met extra kosten voor onderhoud en traagheid van uw netwerk!

Neem vandaag nog contact op met ons kantoor om een gratis gesprek te plannen met een van onze system engineers. Zij kunnen u vrijblijvend een aanbod doen om alsnog te updaten naar een nieuwe Windows Server versie.