Nieuws

Dionar viert 20-jarig jubileum

Vanaf ‘nul’ opgebouwd en dan nu een 20-jarig jubileum mogen vieren. Verreweg het merendeel van de bedrijven, lukt dat simpelweg niet.
Dionar B.V. wel!!
Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel op 01-09-1997.
Destijds samen werkzaam bij kopieer gigant Minolta hebben zij vorm en uitvoering gegeven aan hun idee om als compagnons een bedrijf in de ICT sector te beginnen. Arthur Bodegom als zijnde het technische vernuft en Tom van Schaik als zijnde de man die de handel moest binnen halen. Nu, 20 jaar later is daar feitelijk nog niet zo heel veel aan verandert. Ja natuurlijk is het team uitgebreid en werken er nu meerdere verkopers en techneuten bij Dionar, maar de strategie is eigenlijk door de jaren heen ongewijzigd gebleven met Arthur nog altijd aan de technisch kant van het bedrijf en Tom nog altijd aan de commerciële kant.
De slogan van verzekeraar Klaverblad had er één van ons kunnen zijn geweest: “Als je maar lang genoeg gewoon blijft, dan word je vanzelf bijzonder”, in die zin dat het in grote lijnen wel een beetje de filosofie / rode draad van Dionar is. Veel startende bedrijven zie je gelijk vanaf het begin intrek nemen in dure kantoor panden met dure auto’s voor de deur. Bij Dionar ging dat anders. Daar werd de zolderkamer omgebouwd tot kantoortje. En in geval een klant of leverancier op bezoek wilde komen, dan fungeerde de lounge van het nabij gelegen Hotel de Beurs als ontvangstruimte. Het grappige is, en geheel in lijn met eerder genoemde slogan, dat er nog altijd zo nu en dan met gasten afgesproken wordt in dat Hotel, hoewel daar totaal geen noodzaak meer voor is, want we beschikken over prima ontvangst-/vergaderruimtes op ons eigen kantoor.
Al snel na de oprichting bleek dat Tom zijn commerciële taak meer dan serieus nam. Meer zelfs dan wat Arthur op technisch vlak kon verwerken. Er moesten handjes bij komen. Een maand na oprichting van Dionar trad Theo Oostveen, de eerste medewerker, in dienst. Voor wie wat meer bekend is met Dionar weet dat Theo Oostveen vandaag de dag nog altijd bij ons werkt. En niet alleen hebben we collega’s die vanaf het eerste uur bij Dionar betrokken zijn, maar ook met diverse klanten en leveranciers van het eerste uur wordt nog altijd intensief zaken gedaan.
In de loop van 1999 was er ruim voldoende financiële solide basis om de, tot kantoor omgetoverde, zolderkamer te verruilen voor een eigen ‘echte’ kantoorruimte op een nabij gelegen bedrijven verzamelterrein. In de jaren die volgden groeide Dionar gestaag door. De klanten portefeuille groeide naar wens, de opdrachten werden telkens een stukje interessanter qua omvang en complexiteit en het personele bestand groeide navenant in dat tempo mee.
Medio 2001 heeft Dionar de door ons zelf ontwikkelde narrowcasting oplossing CleverDisplay in de markt gezet. Door de jaren heen is CleverDisplay uitgegroeid tot een serieuze speler in narrowcasting-land. Als zijnde de financieel verantwoordelijke binnen Dionar ben ik wellicht niet helemaal objectief, maar persoonlijk vind ik CleverDisplay de Rolls Royce onder de narrowcasting oplossingen. Na jaren als product van Dionar te zijn uitgebracht is CleverDisplay sinds begin van dit jaar een zelfstandige B.V. geworden met haar eigen personeel. Ondanks dat CleverDisplay op eigen benen is gaan staan zit zij zeker nog wel altijd onder de ‘paraplu’ van Dionar.
Zo halverwege 2003 hebben we onze toenmalige kantoor ruimte verruild voor een 4 etages tellende kantoortoren aan de Hoofdweg 846 in Hoofddorp en daar zijn we nog altijd, tot volle tevredenheid, gehuisvest.
En dan nu 01-09-2017. Het personeel onderling heeft een inzameling gehouden om ter ere van dit jubileum een blijvend aandenken te overhandigen aan Tom en Arthur, de grondleggers van Dionar. Aan Rob Bres, een gerenommeerd lokale kunstschilder, hadden wij de opdracht verstrekt om het logo van Dionar vast te leggen in een schilderij. Onder het genot van een hapje en een drankje werden Tom en Arthur verrast toen hen gevraagd werd het kunstwerk aan de muur te onthullen. Gelet de reactie van beide heren viel het aandenken goed in de smaak. Eén van hen vroeg zelfs of het een gefotoshopte afdruk van het Dionar logo was. Kortom het was een geslaagde middag/avond voor iedereen.
Tom van Schaik (links) en Arthur Bodegom (rechts)
 
Deze festiviteit ligt inmiddels achter ons. De draad van alledag is inmiddels weer opgepakt en we kijken alvast een heel klein beetje uit naar het volgende lustrum. Dat die er gaat komen ben ik van overtuigd.
Bijdrage: Kees Zuidweg (Fin. Controller)