Keijser & Drieman NVM Makelaars

Keijser & Drieman Haarlemmermeer is een innoverend makelaarskantoor dat actief is in de woningmarkt van de gemeente Haarlemmermeer. Dat betekent alles binnen de Ringvaart en niet alleen in de grote kernen Hoofddorp en Nieuw-Vennep, maar ook in de kleinere kernen van Badhoevedorp tot Buitenkaag en van Zwaanshoek tot Rijsenhout.

 

Nieuwe omgeving

In 2014 nam Keijser & Drieman NVM Makelaars uit Hoofddorp contact op met Dionar haar ICT Service Partner met het verzoek om een plan op te stellen voor vernieuwing van de volledige IT omgeving. De omgeving was ongeveer 6 jaar oud en Keijser & Drieman gaf aan over te willen naar de cloud zodat het werken vanaf een externe locatie gemakkelijker zou worden.

 

Internet

Het eerste waar Dionar naar gekeken heeft, is de internetverbinding. Als deze niet geschikt is, wordt het lastig om naar de cloud te gaan voor alle medewerkers. Afhankelijk van de omgeving is er een minimale snelheid nodig aangezien al het verkeer over de lijn gaat. Gelukkig is het pand gelegen in een ‘Fiber To The Office’-gebied waardoor een glasvezel verbinding met een lage maandprijs mogelijk is. Wij hebben het advies gegeven om een glasvezelverbinding te nemen aangezien de maandelijkse kosten niet veel verschilden met wat ze betaalden, maar wel een verdriedubbeling van de snelheid inhield.

 

Inventarisatie

Tijdens de inventarisatie kwam naar boven dat Keijser & Drieman gebruik maakt van het CRM softwarepakket voor makelaars, genaamd Realworks. Deze software werkt ook vanuit de cloud en heeft een eigen e-mailmodule. De uitdaging was om Realworks samen te laten werken met Office 365. Via een netwerkshare is Realworks gekoppeld aan Office 365.

 

Hybride oplossing met Office 365

Ondanks dat het doel was om volledig in de cloud te gaan werken, heeft Dionar een hybride oplossingen geadviseerd met Office 365 door de opzet te combineren met een lichte Lenovo server voor de basistaken als Domain Controller en printserver. Zo’n server is laag in aanschafkosten en gaat met gemak 5 jaar mee. Uiteindelijk geeft een server op locatie wat meer gebruiksgemak op het gebied van authenticatie zodat de gebruikers niet op meerdere plaatsen hoeven in te loggen. Alle data in de cloud wordt daarnaast ook gesynchroniseerd naar de lokale server. Dit is puur als extra kopie en om de files lokaal te kunnen benaderen bij calamiteiten.

 

 

Project

Nadat alle hardware (nieuwe Cyberoam Next Generation UTM Firewall, nieuwe Lenovo ThinkServer en nieuwe Lenovo PC’s) geleverd was, zijn we aan de slag gegaan. Als eerste met de firewall en server, daarna met het inrichten van Office 365. Nadat dit allemaal afgerond was, zijn de nieuwe werkstations (allemaal uitgerust met Windows 8.1 Pro) geïnstalleerd en is alle data gemigreerd naar OneDrive for Business, de cloud storage van Office 365.

 

Verwachtingen en resultaat

Een van de wensen van Keijser & Drieman was dat vooral de performance van de gehele omgeving verbeterd moest worden en dat is zeker gelukt met deze nieuwe opzet. Wat betreft performance is Keijser & Drieman niet meer afhankelijk van de server en werkt men direct vanuit de cloud en mede dankzij de 100Mbit verbinding ondervind men geen performance problemen meer.

 

Met Office 365 beschikt Keijser & Drieman over de toepassingen waar zij vertrouwd mee zijn en hebben ze altijd toegang tot hun bestand die altijd up-to-date zijn. Dus online of offline, op kantoor of onderweg, vanaf pc, Mac, IPad, Android-tablet of telefoon.

 

Keijser & Drieman gebruikt SharePoint voor de teamsites, waar informatie en links gedeeld worden. Medewerkers kunnen de informatie vanaf ieder apparaat benaderen en daardoor eenvoudiger met elkaar samenwerken.

 

Tevens moest de nieuwe omgeving weer minimaal 5 jaar meekunnen en met de A-merken als Cyberoam en Lenovo is dat geen probleem. Keijser & Drieman krijgt automatisch de nieuwe versies van Office met Office 365 en blijven zo up to date met de software.

 

Oude hardware

Na de uitvoering van het project bleven er zes oude pc’s en drie monitoren over en heeft Dionar Leerwerkbedrijf Stichting EcoWare ingeschakeld voor het ophalen van de oude hardware. De harde schijven van de pc’s zijn compleet leeg gemaakt zonder dat deze data weer te herstellen is. Daarna zijn de pc’s gedoneerd aan een goed doel.